raparperipiirakka nimittäin. Oma kupu alkaa olla täysi tätä lajia, mutta miehelle uppoaa vielä. Ja kun raparperia piisaa niin miksikäs ei, leipominen on mukavaa ja tuoksut on huumaavat.
Alkuperäinen ohje on omenatäytteellä, mutta toimii loistavasti raparperinkin kera.
RAPARPERIANSA
Pohja:
4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 dl sulatettua voita
Kuivat aineet sekaisin ja sen jälkeen lisätään voisula.
1 purkki (150g) vaniljajugurttia
1 muna
Jaa pohjataikina puoliksi ja sekoita ylläoleva soosi toiseen taikinapuoleen.
Täyte:
1/2 kg raparperia
2 purkkia rahkaa
2 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
3 munaa
Rahka, sokerit ja munat sekaisin.
Rahka, sokerit ja munat sekaisin.
Ensin vuokaan jugurttipohja, sen päälle pilkotut raparperit. Sitten rahkasoosi ja viimeiseksi toinen puolisko pohjataikinasta, se murupohja. 200 astetta, 40 minsaa ja se on siinä.
Viikonloppuna fiilisteltiin myös hiukan bluesia. Ei lähimainkaan samalla mittakaavalla kuin yleensä, mahan ja oman hyvinvoinnin vuoksi täytyi tyytyä miniannoksiin. Mutta lauantaina suunnattiin hetkeksi helteeseen ja käytiin ihmettelemässä vanhojen partasuiden meininkiä. Vauva päätti kuitenkin pysyä vielä yksiössään eli tarinoita kesken keikan synnytykseen lähdöstä ei saatu aikaiseksi.
Viikonloppuna fiilisteltiin myös hiukan bluesia. Ei lähimainkaan samalla mittakaavalla kuin yleensä, mahan ja oman hyvinvoinnin vuoksi täytyi tyytyä miniannoksiin. Mutta lauantaina suunnattiin hetkeksi helteeseen ja käytiin ihmettelemässä vanhojen partasuiden meininkiä. Vauva päätti kuitenkin pysyä vielä yksiössään eli tarinoita kesken keikan synnytykseen lähdöstä ei saatu aikaiseksi.
Nautiskelkaahan päivistänne!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti